I put my Jewelbot in coding mode, but it refuses to take any code!


#1

When I plug in my Jewelbot, it takes a second for the charging light to come on, then I put it in coding mode and upload. When I unplug it though, my Jewelbot is still in friendship mode.


#2

Crazy! Let’s figure out what’s going on. When you upload the code, what does it say in the black window on the bottom of the Arduino IDE. You can copy -> paste here.


#3

Sorry about how long it took to reply. Here’s what comes up:

Build options changed, rebuilding all
Upgrading target on COM3 with DFU package C:\Users\meow\AppData\Local\Temp\arduino_build_810670\sketch_dec05a.ino.zip. Flow control is disabled.

Failed to upgrade target. Error is: Serial port could not be opened on COM3. Reason: could not open port ‘COM3’: WindowsError(2, ‘The system cannot find the file specified.’)

Possible causes:

  • bootloader, SoftDevice or application on target does not match the requirements in the DFU package.
  • baud rate or flow control is not the same as in the target bootloader.
  • target is not in DFU mode. If using the SDK examples, press Button 4 and RESET and release both to enter DFU mode.

#4

Got it, what version of Windows are you running? You may need to install a driver. We’ll get you through this!


#5

I think I am using Windows 10.


#6

Sounds like you need to install some drivers. Instructions here:


#7

There is an updated port which is COM3 that is the one I used to to code my jewelbot. There are multiple of them .


#8

How do I start coding my Jewelbot?


#9

Hi Jade, this video is a good place to start:


#10

I loaded the arduino app on my computer and had my dad help me code a little on my jewelbot and it was great. I have told all of my friends about this and I love this. :smiley::grinning:


#11

YESSSSSS. CONGRATS, you’re a coder!! :tada::tada::tada::tada::tada::tada::tada::tada::tada::tada::gem::gem::gem::princess::princess::princess:


#12

Thank you. :smile::gem::dark_sunglasses: